Домой Последние новости Украины Суд повернув в колонію експоліцейського, який п’яним скоїв смертельну ДТП у Нововолинську

Суд повернув в колонію експоліцейського, який п’яним скоїв смертельну ДТП у Нововолинську

250
0

Суд повернув в колонію експоліцейського, який п’яним скоїв смертельну ДТП у Нововолинську

Київський апеляційний суд скасував рішення, яким умовно-достроково з колонії звільнили колишнього працівника поліції Нововолинська, який не відбув 1 рік і 7 місяців тюремного покарання.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 5 жовтня.

Як зазначають, 24 листопада 2017 року у Нововолинську на вулиці Шахтарській працівник поліції у позаробочий час в стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП, в якому загинув другий водій.

Обвинувачений працював оперуповноваженим поліції. За його словами, звільнившись після нічного чергування, він мав вихідний і лагодив у гаражі свій автомобіль.

Оскільки полагодити машину не вдавалося, то він випив 300-400 грамів горілки і сів за кермо та поїхав вулицею. Дорогою поліцейський помітив біля магазину двох своїх колег по роботі, запропонував підвезти і ті погодилися і підсіли.

Наближаючись до перехрестя, нетверезий водій побачив, що на світлофорі загорілося зелене світло і пришвидшив рух автомобіля, щоб проскочити на дозволений сигнал.

На смузі його руху перед світлофором були ще кілька автомобілів і поліцейський вирішив їх об’їхати по зустрічній смузі, де рухався інший автомобіль, внаслідок чого і сталося зіткнення.

У результаті численних травм водій, який їхав по своїй смузі руху, помер на місці. Поліцейські, які були пасажирами обвинуваченого, також отримали тілесні ушкодження.

Іваничівський райсуд Волинської області засудив водія до 3 років і 6 місяців ув’язнення. Вдові загиблого і синові присудили 440 тисяч гривень моральної компенсації.

Колишній правоохоронець провів неповні два роки в Кагарлицькій виправній колонії. Коли він відбув більше половини призначеного покарання, суддя Кагарлицького райсуду за зверненням начальника колонії звільнив засудженого умовно-достроково. Повний текст цього рішення від 10-го серпня 2021-го досі не оприлюднено.

Прокурор оскаржив це рішення, вказуючи, що визнання засудженим вини має формальний характер, і в період відбування покарання він ніяк відшкодовував 440 тисяч гривень збитків.

Засуджений пояснював, що, відбуваючи покарання, був обмежений у працевлаштуванні, а звільнившись – міг би заробляти більше і компенсувати шкоду.

За період утримання в колонії, із заробітку засудженого відраховується по 20 % на користь кожному із двох потерпілих. Але відшкодовано тільки 19 тисяч гривень із 440 тисяч, присудженої потерпілим компенсації. Це відбувається в примусовому порядку і сума є незначною. Добровільно збитків засуджений не відшкодовував.

Суд вважає, що такі обставини не свідчать про виправлення засудженого і підстав для умовно-дострокового звільнення нема.

Попереднє судове рішення скасовано і колишній поліцейський має повернутися в колонію.